Składniki:
* 400 ml przecieru pomidorowego
* 250 g mięsa mielonego z indyka
* 1/2 cebuli
* mały ząbek czosnku
* bazylia, oregano
Cebulkę pokrojoną w kostkę szklimy lekko na patelni, dodajemy mięso mielone i chwilkę jeszcze podsmażamy, zalewamy wszystko przecierem pomidorowym, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, zioła i dusimy pod przykryciem około 20 minut.
Wersję dla starszych
Przyprawiamy dodatkowym czosnkiem,pieprzem i solą, oraz możemy posypać parmezanem.
Smacznego!
* 400 ml przecieru pomidorowego
* 250 g mięsa mielonego z indyka
* 1/2 cebuli
* mały ząbek czosnku
* bazylia, oregano
Cebulkę pokrojoną w kostkę szklimy lekko na patelni, dodajemy mięso mielone i chwilkę jeszcze podsmażamy, zalewamy wszystko przecierem pomidorowym, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, zioła i dusimy pod przykryciem około 20 minut.
Wersję dla starszych
Przyprawiamy dodatkowym czosnkiem,pieprzem i solą, oraz możemy posypać parmezanem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz