piątek, 3 marca 2017

Gulasz z kurczaka z kaszą bulgur


Składniki:
* 2 piersi z kurczaka
* 1 mała cebula
* 2 łyżki mała klarowanego lub oleju kokosowego
* przyprawy (u mnie podlaska przyprawa do drobiu majeranek, ziele angielskie, słodka papryka i pieprz ziołowy)
* 2 torebki kaszy bulgur
Piersi kroimy w kostkę i posypujemy przyprawą do drobiu i pieprzem ziołowym. W garnuszku rozpuszczamy masło klarowane i przysmażamy na nim drobno pokrojoną cebulę. Do zeszklonej dodajemy pokrojonego i przyprawionego kurczaka i dusimy około 5 minut. Dolewamy wody tak aby przykryła mięso, dodajemy łyżeczkę majeranku, 2 ziarenka ziela angielskiego i słodkiej papryki i dusimy około 30 minut. Sos powinien sam się zredukować.
U mnie z kaszą bulgur i surówka z gotowanej marchewki z groszkiem.


 Wersja 7 letniego brata
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz