Składniki:
* biały ser 250g
* 1 jajko
* 1 szklanka mąki (u mnie orkiszowa)
* 1 jabłko
Biały ser przepuszczamy przez praskę lub dokładnie miażdżymy widelcem, dodajemy jajko, mąkę i zagniatamy. Z ciasta odrywamy po kawałku, rolujemy pasek i tniemy go pod kątem na małe kopytka. Jabłko ścieramy na plastikowej tarce (metal "zabija" wit. c) i powstałym musem polewamy kopytka.
Wersja dla starszych
Kopytka możemy polać masełkiem z bułką tarta i posypać odrobiną cukru.
Smacznego!
* biały ser 250g
* 1 jajko
* 1 szklanka mąki (u mnie orkiszowa)
* 1 jabłko
Biały ser przepuszczamy przez praskę lub dokładnie miażdżymy widelcem, dodajemy jajko, mąkę i zagniatamy. Z ciasta odrywamy po kawałku, rolujemy pasek i tniemy go pod kątem na małe kopytka. Jabłko ścieramy na plastikowej tarce (metal "zabija" wit. c) i powstałym musem polewamy kopytka.
Wersja dla starszych
Kopytka możemy polać masełkiem z bułką tarta i posypać odrobiną cukru.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz