Składniki:
* makaron penne albo świderki
* mrożony szpinak
* pierś z kurczaka
* słodka papryka
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Szpinak rozmrażamy w garnuszku. Pierś z kurczaka kroimy na sznycelki i posypujemy słodką papryką i gotujemy na parze. Szpinak mieszamy z makaronem, obok kładziemy uparowanego kurczaka.
Wersja dla starszych
Na patelni z małą ilością oleju kokosowego przesmażamy cebulkę i pokrojone w kostkę piersi kurczaka posypane przyprawą do kurczaka i przesmażamy chwilę, miażdżymy czosnek (uwaga, szybko się przypala i potrawa stanie się gorzka) i dodajemy szpinak. Łączymy z ugotowanym makaronem.
Smacznego!
* makaron penne albo świderki
* mrożony szpinak
* pierś z kurczaka
* słodka papryka
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Szpinak rozmrażamy w garnuszku. Pierś z kurczaka kroimy na sznycelki i posypujemy słodką papryką i gotujemy na parze. Szpinak mieszamy z makaronem, obok kładziemy uparowanego kurczaka.
Wersja dla starszych
Na patelni z małą ilością oleju kokosowego przesmażamy cebulkę i pokrojone w kostkę piersi kurczaka posypane przyprawą do kurczaka i przesmażamy chwilę, miażdżymy czosnek (uwaga, szybko się przypala i potrawa stanie się gorzka) i dodajemy szpinak. Łączymy z ugotowanym makaronem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz