czwartek, 12 stycznia 2017

Makaron ze szpinakiem i kurczakiem


Składniki:

* makaron penne albo świderki
* mrożony szpinak
* pierś z kurczaka
* słodka papryka

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Szpinak rozmrażamy w garnuszku. Pierś z kurczaka kroimy na sznycelki i posypujemy słodką papryką i gotujemy na parze. Szpinak mieszamy z makaronem, obok kładziemy uparowanego kurczaka.

Wersja dla starszych
Na patelni z małą ilością oleju kokosowego przesmażamy cebulkę i pokrojone w kostkę piersi kurczaka posypane przyprawą do kurczaka i przesmażamy chwilę, miażdżymy czosnek (uwaga, szybko się przypala i potrawa stanie się gorzka) i dodajemy szpinak. Łączymy z ugotowanym makaronem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz